Участь в конкурсі «DIGITAL MEASUREMENTS 2018»

2018-05-21

Команда нашої школи у складі учня 9 класу Яцуна Богдана та вчителя хімії Павлик Тетяни Зеновіївни взяли активну участь у Всеукраїнському конкурсі «DIGITALMEASUREMENTS 2018» у категорії навчальні проекти. Організатором проведення Всеукраїнського навчально-дослідницького конкурсу для загальноосвітніх навчальних закладів було ТОВ «БМС ТЕХНО» у співпраці з НЦ «Мала Академія наук України», ВГО «Асоціація учителів фізики “Шлях освіти-XXI”», Закарпатським відділенням Українського фізичного товариства, Ужгородським національним університетом, КНЗ «Черкаський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних працівників Черкаської обласної ради».

Так як конкурс був присвячений використанню цифрових вимірювальних комплексів в освіті, він проводився з метою активізації застосування цифрових вимірювальних комп’ютерних комплексів у навчальному процесі з природничо-математичних дисциплін (фізики, хімії, біології).

Звичайно з впровадженням новітніх інтерактивних технологій в освітній процес під час вивчення хімії в учнів нашої школи виникає багато цікавих ідей і одну із них ми реалізували. Це лабораторне дослідження з визначенням рівня рН популярних газованих напоїв. У програмі з хімії для 7-9 класів під час вивчення теми «Розчини» (9 клас) передбачено вивчення поняття про рН розчину, значення рН для характеристики кислотного чи лужного середовища, а також проведення лабораторних дослідів, одним з яких є дослідження рН харчової і косметичної промисловості. Що й було здійснено з використанням інтерактивного комплексу і стало поштовхом для більш детального опрацювання.

Усвідомлення учнями шкідливості підвищеної кислотності газованих напоїв та їх негативного впливу на організм людини, вироблення в учнів правильного ставлення та особистої відповідальності за своє здоров’я – очікувані результати нашого проекту.

Результати проведених досліджень можуть бути використані для профілактичних бесід з учнями та батьками, пропагуючи здорове харчування та здоровий спосіб життя, на уроках основ здоров’я, біології, хімії учнівських конференціях, позакласних заходах.

Щиро дякуємо організаторам конкурсу за грамоти, подарунки і можливість відчути себе справжніми науковцями. Сподіваємося на подальшу співпрацю і хороші результати.

Т.З. Павлик, заступник директора з НВР

/Files/images/2_0_1_8__rk/pavlik_tz/P80522-121535.jpg

/Files/images/2_0_1_8__rk/pavlik_tz/P80522-121552.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 241

Коментарi