• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • У Черкасах відбулася ІІІ Всеукраїнська історико-краєзнавча конференція учнівської молоді «Державотворчі процеси в Україні: через віки у ХХІ століття»

У Черкасах відбулася ІІІ Всеукраїнська історико-краєзнавча конференція учнівської молоді «Державотворчі процеси в Україні: через віки у ХХІ століття»

2018-03-27

/Files/images/2_0_1_8__rk/pavlik_tz/P80327-140207.jpg

З 25–27 березня була проведена ІІІ Всеукраїнська історико-краєзнавча конференція учнівської молоді «Державотворчі процеси в Україні: через віки у ХХІ століття». Конференція організована Управлінням освіти і науки Черкаської облдержадміністрації та Черкаським обласним Центром туризму, краєзнавства і екскурсії учнівської молоді Черкаської обласної ради за сприяння та підтримки Українського державного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді МОН України та Черкаського Національного університету ім. Богдана Хмельницького. Участь у зазначеному заході взяли делегації з різних областей України та пошуковці з районів і міст Черкащини.

Організовано конференцію з метою залучення учнівської молоді до пошуково-дослідницької діяльності, збереження освітньо-культурних потреб дітей, виховання в учнівської молоді патріотизму, любові до рідного краю, його історії, духовної спадщини, шанобливого ставлення до свого народу та формування загальнолюдських цінностей. Відкриваючи урочисту частину конференції, директор Центру Олександра Фігура відзначила згуртованість пошуковців всієї України, які з’їхалися з різних областей, наголосила на символічності проведення конференції саме на Черкащині, адже цей край зростив багато синів та дочок, які зробили значний внесок у розбудову державності України. Привітала учасників заходу заступник начальника управління освіти і науки облдержадміністрації Валентина Ткаченко та висловила сподівання, що гості з усієї України відвідавши землю Богдана і Тараса, будуть приїжджати сюди знову, адже тут завжди знайдуть друзів, однодумців, справжніх патріотів з якими буде цікаво обмінятися новими знаннями, досвідом краєзнавчо-дослідницької роботи. З вітальними словами звернулися проректор з наукової, інноваційної та міжнародної діяльності ЧНУ ім.Б.Хмельницького, доктор історичних наук, професор Сергій Корновенко; директор Українського державного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді Сергій Неділько.

Нашу школу на історико-краєзнавчій конференції високого рівня представляла учениця 11 класу Барей Дар’я з роботою «Перші кроки до національної державності» в секції «Державотворчі процеси на території сучасної України від найдавніших часів до наших днів. Особливості боротьби українців проти поневолення і національно – визвольні рухи». Роботу учениці та учителя історії Небесну В.І. було відзначено грамотами Українського державного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді Міністерства освіти і науки України, а також отримали збірник тез пошуково-дослідницьких робіт учасників конференції. Дуже вдячні організаторам конкурсу за їхню роботу та підтримку обдарованої молоді України.

Небесна В.І., учитель історії

/Files/images/2_0_1_8__rk/pavlik_tz/P80327-140213.jpg/Files/images/2_0_1_8__rk/pavlik_tz/P80327-140234.jpg/Files/images/2_0_1_8__rk/pavlik_tz/P80327-140223.jpg/Files/images/2_0_1_8__rk/pavlik_tz/IMG_20180326_152848.jpg/Files/images/2_0_1_8__rk/pavlik_tz/IMG_20180326_152841.jpg/Files/images/2_0_1_8__rk/pavlik_tz/IMG_20180326_151418.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 221

Коментарi