• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Тиждень безпеки дорожнього руху «Увага! Діти на дорозі!»

Тиждень безпеки дорожнього руху «Увага! Діти на дорозі!»

2020-09-27

Життя – це найдорожчий скарб. Та в дитинстві ми не розуміємо, що ним треба дорожити і здоров'я берегти. В цей час майбутнє уявляється безхмарним, а життя – безкінечним. Та насправді це не так, мить - і яскраві фарби радості змінюються на сумні відтінки біди. А щоб цього не сталося, потрібні знання і вміння, як діяти в тій чи іншій ситуації, і, головне, чітко їх дотримуватись.

Тому традиційно в нашій школі проводиться тиждень безпеки дорожнього руху, метою якого є профілактика дорожньо-транспортного травматизму за участю дітей та усвідомлення необхідності вироблення навичок дотримання правил поведінки на дорозі.
Цікаві години спілкування, вікторини, конкурси: «Мій друг-безпечний рух», «Автомобіль. Дорога. Пішохід», турнір знавців правил дорожнього руху, «Наш друг – дорожній рух», «Ціна неуваги. Присвячується пішоходам», «Правила для пішоходів», «Учасники дорожнього руху та умови безпеки пішоходів», «Безпека дорожнього руху – це життя!», «Знання правил дорожнього руху- безпека підростаючого покоління» з використанням відеопрезентацій та навчальних мультфільмів «Азбука дорожньої безпеки» – не залишили байдужими учнів.
Учні молодших класів в цікавій ігровій формі ознайомилися з правилами дорожнього руху, переглянули мультфільм і визначили порушення як з боку пішохода, так і з боку водія.
Вихователі не тільки проводили бесіди з учнями, а що важливо, на практиці відпрацьовували вміння учнів переходити дорогу, перехрестя, правильно їздити на велосипеді в селі. А учні 11 класу провели майстер-клас «навпаки», показавши молодшим школярам, як не можна переходити дорогу і їздити на велосипеді.
Ми впевнені, що діти усвідомили необхідність бути уважними і дисциплінованими на наших вулицях, дотримуватися правил дорожнього руху. Адже від цього залежить їх життя і здоров'я!

Детальніше на facebook.

Кiлькiсть переглядiв: 197

Коментарi