Входини в першому класі

2018-10-19

Звичайно, до цього дня готувалися ще перед початком навчального року: придбали необхідні меблі (парти, стіл для вчителя, стінку для освітніх осередків і ін.), технічні засоби навчання (ноутбук, мультимедійний проектор, ламінатор і ін.), різноманітну наочність, дидактичний матеріал.

А протягом вересня-жовтня зміцнювали навчально-матеріальну базу, створили куточок живої природи (уже зійшла у невеликих контейнерах пшениця, горох, цибуля, радує око петрушка, кріп, чекаємо на сходи сої і ін.), підготували кімнату для ранкових зустрічей, яка буде ще й ігровою кімнатою для дітей в позаурочний час, вечорами, у години негоди. Найбільше праці внесли у її створення юні художники школи під керівництвом учителя Л.В.Олійник, адже це вони розмалювали стіни ілюстраціями до казок В.О.Сухомлинського «Вогнегривий коник», «Жайворонок і сонце», «Хто розмалював півника», «Сьома дочка», розмалювали в класі ростомір.

Учні першого класу, їх батьки, вчителі отримали сертифікат на право використання і обов’язок збереження навчально-матеріальної бази, врученої їм дирекцією школи станом на 19.10.2018 року.

І ось в школі ще одне родинне свято – входини в першому класі. Дякували першокласники, їх батьки, педагоги за подарунки В.В.Данилевському, начальнику управління освіти і науки Черкаської облдержадміністрації, Л.А.Кочерзі, начальнику відділу освіти Звенигородської райдержадміністрації; Л.В.Юзбі, голові ради Міжнародного благодійного фонду «Мистецтво без кордонів» (м. Київ); працівникам благодійного фонду «Країна спорту» (м.Київ, співзасновник Г.Г.Ніколайчук), Є.В.Петрову, голові благодійного фонду «Сприяння розвитку Шевченкового краю»; В.І.Калюжній, директору ПП «Райагробуд»; О.В.Клименку, підприємцю с. Шевченкове, Н.І.Павленко, бабусі учениці 9 класу Ніколаєвських Анастасії, працівникам шкільної бухгалтерії (головний бухгалтер В.Г.Харченко).А коли з подарунками до актової зали зайшли кастелянка О.П.Бургела (пошила кожному із п’ятнадцяти першокласників гарні подушечки, щоб підстеляти на коврику, коли гратимуть в ігровій), секретар школи Т.М.Миргородська (вив’язала шарф, купила нитки для в’язання, спиці і гачки і пообіцяла в подальшому навчити всіх, хто побажає, в'язати шарфи, шапочки, носки і інш.), шкільний столяр І.М.Клименко (виготовив дві маленькі дерев’яні лопатки для відкидання зимою снігу, щоб вчились діти і трудитись, себе обходити, готуватись до життя), усмішок, вигуків «Ух, ти!» стало ще більше, бо кожен хотів щось отримати.Учні 5 класу запропонували першому класу свою дружбу і підтримку, – віднині вони будуть шефами і вірними друзями для першокласників, а в подарунок дітворі – гарний танець.

Взагалі все це родинне свято перепліталося чудовими піснями, музикою, щирими, теплими словами побажань усім присутнім – доброго здоров’я, успіхів.Не обійшлось і без сюрпризу. Відео-зверненням з борту фрегата «Гетьман Сагайдачний» учнів першого класу, всіх педагогів, учнів школи вітав випускник 2012 року О.А.Красюк, старший лейтенант, командир електронавігаційної групи штурманської бойової частини фрегата. Дорогими для всіх працівників школи були слова вдячності за те, що школа допомогла йому домогтись здійснення мрії – стати командиром на морському велетні. Ми, дорослі, всі радіємо за Сашу, пишаємось ним (скільки цей хлопець пережив за час навчання в Севастопольській військово-морській академії ім. П.С.Нахімова, особливо тоді, коли стояло перед курсантами питання: Росія чи Україна, коли Саша з друзями співав Гімн України біля житлового корпусу академії, а потім вирішив продовжити навчання в Одесі в Національній морській академії). І ось уже доросла наша дитина вітає першокласників, та ще й передає свою часточку ще невеличкої зарплатні у зміцнення навчально-матеріальної бази для навчання дітлахів, яких, між іншим, виховує його мама О.В.Красюк! Прекрасний переклик поколінь!

Всім, хто долучився до зміцнення навчально-матеріальної бази нашої початкової школи, тут же було вручено Подяки. А начальнику управління освіти і науки Черкаської облдержадміністрації Данилевському В.В. таку Подяку завезли в цей день працівники школи, якраз їхали здавати екзамен з охорони праці та й виконали наше всіх прохання передати Подяку людині, яка чи не найбільше приклала зусиль для створення належної навчально-матеріальної бази для нинішніх першокласників – першопрохідців у роботі Нової української школи!Яскраво світило сонечко і його тепло доповнювалось теплом людських сердець.Спасибі Вам, дорогі діти, гості, колеги за таке скромне і таке гарне свято, свято дружби, взаємопідтримки і взаєморозуміння.

Л.Д.Терещенко, директор

Шевченківської спеціалізованої школи-інтернату

Світлини на Facebook

Кiлькiсть переглядiв: 188

Коментарi